USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[28 Серпня 2017 19:03] Тома: Добрий вечір! Моя родина має у приватній власності земельну ділянку в садівничому масиві. Ділянка з парканом і фірткою, закритою на ключ.
Співробітники масиву, долаючи паркан, потрапляють на нашу ділянку і роблять різні дії (перевіряють лічильники, перекривають труби). Ми звернулись до голови садівничого масиву з питанням, чому ми нічого не знаємо про відвідування і чому через паркан? Адже з нашого боку порушень немає, внески сплачуємо вчасно, на ділянці буваємо нерідко. Номери наших телефонів в правлінні масиву також є. На що голова відповів, що вони мають право без нашого відома, не дивлячись на паркани і замки, робити, що вважають за потрібне!
Будь ласка, підскажіть, чи дійсно співробітники масиву мають право на такі дії без нашого відома?
І чи Державний акт на право власності не грає жодної ролі в цьому випадку?
Як що можна, посилання на статті законодавства по цьому питанні!
Будемо дуже вдячні за відповідь!!!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Звісно без Вашого дозволу та відому за відсутності на те дозвільного рішення суду ніхто не має право через забор потрапляти на територію Вашої дачної земельної ділянки. Стаття 41 Конституції України передбачає непорушність права приватної власності. Непорушність права власності полягає і в його недоторканності. За такі дії від адміністрації садівничого товариства можна зажадати відшкодувати моральну шкоди через суд.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus