USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[4 Вересня 2017 21:45] 19anatoliy61: Тема актуальна для інвалідів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС(ЗОКРЕМА).Я інвалід-ліквідатор 2гр.За рішенням ап.суду від 30.04.2013р. пенсійний фонд зобов'язаний виплатити заборговану пенсію в сумі 73000грн.(яку визнає,згідно свого ж перераунку,але це без втрати частини доходу).Так як рішення суду набрало законної сили після 1.01.2013р.то під постанову КМУ № 440 я не підпадаю.По постанові КМУ № 703 ніяких роз'яснень не дають і не ставлять в чергу.Чому?Виконавча служба 14.08.2017р. передала виконавче провадження у відділ примусового виконання в управління юстиції.Що робити далі???ПостановоюКМУ №591 від 9.08.2017 створено робочу групу по вирішенню питань по заборгованості держави за рішенням судів.Як туди і яким чином туди звернутись за роз'ясненням? Прошу не зволікати з відповіддю(якщо це можливо) так як час життя для решти таких як я дуже дуже обмежений.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Виконавчий лист переданий на виконання саме до відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції, оскільки чинним Законом України "Про виконавче провадження" стягнення з державних органів здійснює саме цей відділ, а не місцеві осередки ДВС. Згадана Вами міжвідомча робочу групу з вирішення проблемних питань, пов’язаних із виникненням заборгованості держави за рішеннями судів здебільшого зорієнтована на роботу з центральними органами виконавчої влади з вирішення проблемних питань, пов’язаних із виникненням заборгованості держави за рішеннями судів та виконавчими документами перед фізичними та юридичними особами.

Оскільки одним із завдань такої групи є систематизація та аналіз інформації про заборгованість держави на підставі проведеного обліку рішень національних судів та виконавчих документів, відповідальність за які несе держава, Ви можете до неї звернутись як до тимчасового державного органу у відповдіноті до ст. 40 Конституції України, де зазначено, що громадяни України мають право звертатися до органів державної влади і місцевого самоврядування та встановлено обов'язок органів влади та посадових осіб розглядати звернення й надавати обґрунтовані відповіді. Також Законом України "Про звернення громадян", визначено, що громадяни мають право звертатися до органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян, посадових осіб.

Оскільки головою такої міжвідомчої робочої групи є Перший віце-прем’єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі, на цього посадовця і адресуйте Ваше письмове звернення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus