USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[5 Вересня 2017 16:15] Іван Петров: Доброго дня в мене таке питання:

Керівник організації при виданні наказу про встановлення надбавки за високі досягнення в роботі 5 працівникам даним наказом встановив надбавку в розмірі 50% іншим 4 працівникам 40% в наказі не обумовлено з яких причин він встановив одним 50% другим 40% на усне звернення працівників він відповів що вони нічого не роблять без письмових пояснень. Яким чином можна притягнути керівника даної установи до відповідальності за таке відношення і не рівну оплату працю в який орган можна звернутися і чи законодавчо правильно дані дії. Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Так розумію, що під %, які вказуєте в запитанні, мається на увазі премія, яка виплачується працівникам. Фактично в цьому випадку керівника до відповідальності притягнути неможливо, оскільки він приймає рішення щодо преміювання, оскільки премія - це заохочення, яке виплачується роботодавцем за критеріями, які оцінює він. Єдиним варіантом повернення справедливості може бути встановлення в суді факту дискримінації з боку роботодавця працівників, що може бути наслідком недопущення нерівномірного розподілу премії у майбутньому.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus