USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98
Запитай юриста
[9 Вересня 2017 20:18] Ann: але чи буде це законно в зв'язку з тим що орендна плата вираховується на основі незалежної оцінки об'єкта оренди? чи може бухгалтерія залишити розмір попередньої орендної плати, не дивлячись на нову оцінку, адже нам це невигідно, адже після перерахунку орендна плата зменшилась?

додаткова інформація :орендар обирався на конкурсній основі, на основі більшої запропонованої суми за стартову.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Скажу Вам так, що розмір орендної плати визначає не бухгалтерія, а він визначається уповноваженими сторонами договору, у цьому випадку органом місцевого самоврядування. Бухгалтерія робить просто технічні функції із зарахування та обліку коштів. А ось чи буде це законно - це вже інше питання, і скажу Вам так, що це не буде відповідати вимогам ст. 11 Закону України "Про оренду державного та комунального майна", які передбачають, що оцінка об'єкта оренди здійснюється за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України. Оцінка об'єкта оренди передує укладенню договору оренди. У разі якщо на момент продовження дії договору оренди остання оцінка об'єкта оренди була зроблена більш як три роки тому, для продовження (поновлення) договору оренди провадиться оцінка об'єкта оренди. В той же час умови договору, зокрема розмір орендної плати, що є одним із істотних умов договору, визначається сторонами, який вони можуть прописати в договорі і вищий від оцінки. Адже ч. 1 ст. 21 згаданого Закону передбачено, що якщо розмір орендної плати може бути змінено за погодженням сторін. Якщо ж підприємець-орендар не буде згідний на розмір орендної плати, який залишатиметься для нього більшим, ніж той, що може бути із врахуванням нової оцінки, він зможе домогтись його зменшення через суд.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus