USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[10 Вересня 2017 15:00] Tanja: Добрий день. Проблема з укрпоштою. на відділенні відмовляються відправляти посилки за тарифом "універсальний", стверджують що його відмінили і тепер обовязковими тарифами є лише "стандарт та експрес", буцімто у них наказ, показати його чи хоча б озвучити не можуть, на гарячій лінії укрпошти сказали що "універсальний" не відмінили а "експрес і стандарт" за бажанням. як можна мирно і по закону довести на відділенні своє право користуватись тарифом "універсальний"?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Звісно, можна. Для цього слід прийти на пошту із роздрукованими наказами, якими затверджено тариф "універсальний", і зажадати від пошти виконати Ваше замовлення, адже вони не мають право Вам відмовити у його виконанні. Тут Вам у пригоді стане ст. 633 Цивільного кодексу України, за якою публічним є договір, в якому одна сторона - підприємець взяла на себе обов'язок здійснювати продаж товарів, виконання робіт або надання послуг кожному, хто до неї звернеться (роздрібна торгівля, перевезення транспортом загального користування, послуги зв'язку, медичне, готельне, банківське обслуговування тощо). Умови публічного договору встановлюються однаковими для всіх споживачів, крім тих, кому за законом надані відповідні пільги. Підприємець не має права надавати переваги одному споживачеві перед іншим щодо укладення публічного договору, якщо інше не встановлено законом. Підприємець не має права відмовитися від укладення публічного договору за наявності у нього можливостей надання споживачеві відповідних товарів (робіт, послуг). У разі необґрунтованої відмови підприємця від укладення публічного договору він має відшкодувати збитки, завдані споживачеві такою відмовою.

Цю норму закону можна по аналогії застосувати і до Укрпошти, не дивлячись на те, що вона не є підприємцем.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus