USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[14 Вересня 2017 18:37] Мартинова Ніна: Після підняття пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років чи вважаються жінки віком від 55 до 60 років непрацездатними? Чи розповсюджується на дорослих працездатних дітей таких жінок обов'язок утримання матерів як непрацездатних членів сім'ї? Чи розповсюджується на жінок віком 55-60 років, як на непрацездатних осіб, право на обов'язкову частку спадщини при існуванні заповіту?
Відповідь юриста:
Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" передбачено, що непрацездатні громадяни - особи, які досягли встановленого законом пенсійного віку або визнані інвалідами, у тому числі діти-інваліди, а також особи, які мають право на пенсію у зв'язку із втратою годувальника відповідно до цього Закону. Тому після підняття пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, жінки віком від 55 до 60 років не вважаються непрацездатними. Відповідно і обов’язок на дорослих працездатних дітей таких жінок щодо їх утримання як матерів та непрацездатних членів сім'ї не розповсюджується. На цей момент на жінок віком 55-60 років право на обов'язкову частку спадщини при існуванні заповіту, як на непрацездатних осіб, не розповсюджується, оскільки, як вказав вище, вони не є непрацездатними.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus