USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93
Запитай юриста
[14 Вересня 2017 23:31] Vika: Доброго вечора. Скажіть будь ласка, я з чоловіком купуємо квартиру в новобудові, але будинок ще будується, ми склали договір купівлі на батька, так як чоловік працює на держ роботі і подав декларацію в якій не зазначив заощаджень (і виникнуть проблеми де взяв гроші ) батько сплатив 80% суми квартири, чи можемо ми укласти договір переуступки(забудовник не проти) ,і оформити квартиру на нас (чи буде знята плата 5% від суми квартири при оформлені?))і які зміни вносити в декларацію і як їх вносити, що ми ж платили тільки 20% від суми квартири і доходів нам вистачило на цю суму ( в декларації подані тільки я з чоловіком)
Відповідь юриста:
Доброго дня. 5 % податку сплачувати не потрібно, оскільки така переуступка по суті це дарування частки майнових прав від батька сину, і наразі це не передбачає сплати якогось додаткового податку при такій ступені спорідненості сторін. Щодо змін до декларації і формату їх внесення - рекомендую Вам звернутись за роз'ясненнями до Національного агентства з питань запобігання корупції. Ось їх сайт https://nazk.gov.ua/. Це не зовсім юридичне питання.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus