USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[19 Вересня 2017 21:32] Питель Вадім: Шановна редакція газети "Волинські новини".

В мене є запитання до юриста Віктора Бондаренка. Вікторе, мене звати Вадим і мені 22 роки. Нещодавно мені прийшла повістка у воєнкомат, для призову на строкову військову службу.

В мене батько пенсіонер, і мати пенсіонрка ще й до того інвалід 2 групи, я одна дитина в сім'ї, неодружений, дітей немаю. Працюю офіційно, виходить я єдиний хто утримує сім'ю. Чи я можу бути звільнений від строкової служби, або мати відсрочку.

Буду дуже вдячний за відповідь.

Дякую за увагу!
Відповідь юриста:
За таких обставин відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 17 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" Ви маєте право на відстрочку від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами, оскільки непрацездатними вважаються особи, які досягли встановленого законом пенсійного віку або визнані інвалідами, у тому числі діти-інваліди, а також особи, які мають право на пенсію у зв'язку з втратою годувальника. Рішення про надання відстрочки від призову за сімейними обставинами районною призовною комісією приймається під час першого проходження призовником призовної комісії. Для цього Вас слід надати до військового комісаріату за місцем обліку документи, які підтверджують описані Вами обставини (допускаю це Ваш паспорт, свідоцтво про народження, паспорти батьків, пенсійні посвідчення батьків).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus