USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[20 Вересня 2017 13:19] Yulia: Доброго дня! Надайте, будь ласка, відповідь на таке запитання. Чи може бюджетна установа (лікарня) прийняти на роботу за договором цивільно-правового характеру (договір про надання рентгенологічних послуг) лікаря-рентгенолога, оскільки в штаті лікарні наразі відсутній лікар-рентгенолог? Чи потрібно цьому лікарю-ретгенологу обов'язково бути зареєстрованому фізичною особою - підприємцем, та мати відповідну ліцензію в установленому законом порядку згідно ст.33 Основ законодавства України про охорону здоров'я? І якщо неможливо згідно чинного законодавства укласти подібний договір, то як медичний заклад комунальної форми власності може оформити консультаційні рентгенологічні послуги у даному випадку? Заздалегідь вдячна за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Звістно, в даному випадку найоптимальнішим варіантом буде введення такої штатної посади як лікар-рентгенолог через рішення сесії міськради або виконкому, дивлячись який механізм з цього питання. В іншому випадку, такому лікарю-ренгенологу слід бути зареєстрованим як ФОП, мати відповідну ліцензію, як того вимагає ст. 33 Основ законодавства України про охорону здоров'я, для надання таких послуг на підставі цивільно-правового договору.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus