USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[21 Вересня 2017 11:17] Андрій: Добрий день ! У мене таке запитання: У разі якщо випадкова людина стає або не стає свідком певної події і поліція просить у будь-якому виступити свідком події та заповнити протокол про свідчення, навіть якщо не бачив нічого .Щоб в подальшому не фігурувати по даній справі людина може на законних підставах відмовитись від цих свідчень? Якщо "так" ,то згідно якого закону?

Завчасно дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Ні, на законних підставах не може. Цій людині слід з’явитись до слідчого, прокурора або до суду і надати покази. Статтею 65 КПК України передбачено, свідком є фізична особа, якій відомі або можуть бути відомі обставини, що підлягають доказуванню під час кримінального провадження, і яка викликана для давання показань.

А частиною 2 ст. 66 КПК України передбачено, що свідок зобов'язаний: 1) прибути за викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді чи суду; 2) давати правдиві показання під час досудового розслідування та судового розгляду; 3) не розголошувати без дозволу слідчого, прокурора, суду відомості, які безпосередньо стосуються суті кримінального провадження та процесуальних дій, що здійснюються (здійснювалися) під час нього, і які стали відомі свідку у зв'язку з виконанням його обов'язків.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus