USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Запитай юриста
[26 Вересня 2017 23:46] Олена: Добридень. Мій чоловік є співвласником трикімнатної квартири (приватизована в рівних частинах на його тата, його маму, його брата і на нього). Планують продати квартиру і розділити гроші двом синам порівну. Проблемою є те, що у квартирі прописаний 10-літній син брата, (з дружиною він розлучений). Зі слів того ж брата, що без дозволу його дружини вони не зможуть продати квартиру. Він вважає це вагомим аргументом щодо неможливості продажу(бо має надію, що квартиру отримає всю), або ж аргументу, щоб йому при продажу віддали більшу частину грошей.

Питання: чи має колишня дружина(мати прописаної дитини)якісь права на цю квартиру?які проблеми вона ще може створити, маніпулюючи дитиною? як можна вирішити проблему юридично грамотно?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Будь-яких майнових прав на цю квартиру не мають ні колишня дружина брата, ні його малолітній син. Факт прописки не надає майнових прав на житло. Краще якщо дитина фактично не проживає у цій квартирі - просто її виписати звідти. Бо при продажі нотаріус буде вимагати дозвіл органу опіки та піклування на продаж квартири, щоб не були порушені житлові права дитини.

Якщо добровільно не виписуються, і реально там не проживають - можна через суд скасувати реєстрацію їх місця проживання.
Коментарів: 2
Олена Показати IP 3 Жовтня 2017 18:44
Я без проблем виписала 11 річного сина та прописала в іншому місці. Нк залучались органи опіка. А потім продала квартиру.
Олена Показати IP 3 Жовтня 2017 21:02
Я без проблем виписала 11 річного сина та прописала в іншому місці. Нк залучались органи опіка. А потім продала квартиру.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus