USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98
Запитай юриста
[4 Жовтня 2017 20:08] Helen: Доброго дня!

Цікавиить така ситуація:

Мій брат проживав з сім'єю у двох кімнатах трикімнатної квартири. Одну кімнату займала Антонова яка померла в серпні 2016року. Він звернувся до виконавчого комітету районної ради народних депутатів з проханням передати йому кімнату що звільнилася. Однак йому було відмовлено на підставі того що він не є особою яка потребує поліпшення житлових умов. При цьому суд звернув увагу що ці відносини не є цивільно правовими і питання повинно вирішуватись в адміністративно-правовому порядку. Скажіть будь-ласка чи обгрунтована відмова суду? Та як нам вирішити цю справу?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відмова суду обґрунтована, оскільки відповідно до частини третьої статті 50 Кодексу адміністративного судочинства України відповідачем є суб'єкт владних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом. Пункт сьомий статті 3 Кодексу дає визначення терміну "суб'єкт владних повноважень". Це орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа, інший суб’єкт при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus