USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[13 Жовтня 2017 14:04] Віталій: Доброго дня, пішов після 9 класу вчитись в професійно-технічний заклад, але зараз маю намір покинути навчання у зв'язку з особистими обставинами. Повинен був вчитись 4 курси, з яких відівчився тільки 3 курси (за цей період шкільні предмети закінчились, замість ЗНО здавав екзамени в училищі по шкільних предметах, на 4 курсі залишились тільки спец-предмети) і мені сказали, що забравши документи я не отримаю атестат за 11 класів, а получу тільки щось на зразок довідки, що я навчався в цьому закладі і не завершив там освіту. Чи мають вони право не видавати мені атестат, якщо я завершив за 3 роки навчання всі шкільні предмети?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Так, мають право. Оскільки ПТУ не школа, і маює право видати атестат лише при проходженні навчальної програми саме цього навчального закладу, та підтвердження її засвоєння у формі державної атестації. Тому право адміністрації ПТУ не видати Вам атестат, а лише довідку про проходження певного навчання та прослуховування (навіть здачу екзаменів) певних навчальних дисциплін, цілком законне. Це випливає зі змісту ст. 26 Закону України "Про професійно-технічну освіту".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus