USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[13 Жовтня 2017 20:43] Оксана: Добрий день! У 2001 році було винесено рішення суду про стягнення аліментів. На підставі даного рішення було видано виконавчий лист і стягнуто по ньому у 2001-2002 рр. аліменти. Згодом платник аліментів часто змінював роботу і сплачував аліменти щомісяця, але на власний розсуд, не виконуючи рішення щодо сплати 25% кожного місяця від доходів, тобто набагато менше. Врешті цей виконавчий лист було втрачено і в квітні 2013 року я отримала його дублікат і державна виконавча служба почала стягувати виплати. Але до цього часу 3 роки 8 місяців, працюючи на одному заводі платив набагато менше аліментів, ніж мав офіційно по рішенню суду.
Мене ось таке цікавить, за який період можна розрахувати заборгованість? Тільки за 3 роки чи 3 роки 8 місяців?
Бо у статті 194 СКУ так пише:
Стаття 194. Стягнення аліментів за минулий час та заборгованості за аліментами
Аліменти можуть бути стягнуті за виконавчим листом за минулий час, але не більш як за три роки, що передували пред’явленню виконавчого листа до виконання.
Якщо за виконавчим листом, пред’явленим до виконання, аліменти не стягувалися у зв’язку з розшуком платника аліментів або у зв’язку з його перебуванням за кордоном, вони мають бути сплачені за весь минулий час.

Просто трохи не розумію статтю...
Вперше виконавчий лист пред'явлено у 2001 році і частково виконано, потім був втрачений, виданий дублікат і знову пред'явлений у 2013 році...
Відповідь юриста:
Доброго дня! У цьому випадку мається на увазі останнє пред'явлення виконавчого листа до виконання. Тобто не більше ніж за 3 роки, рахучи їх назад від моменту його пред'явлення до виконання у 2013 році, тобто за період від певного числа 2010 року до відповідної дати 2013 року, коли було пред'явлено у виконавчу службу такий виконавий лист.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus