USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[19 Жовтня 2017 10:45] Дмитро Петрюка: Доброго дня. Втратив паспорт. Довгий період ним не користувався, аж якось по потребі виявив, що загубив, можливо вкрали його у великому місті. Тепер переживаю, щоб на мій паспорт не оформили кредит із вклеюванням чужої фотографії, бо шарлатанів у великих містах є безліч. Питання наступне: 1)Чи можу перевірити в якійсь організації про оформлення кредиту чи інших фінансових операцій на мій паспорт?

2)Чи можу в паспортному столі оформити не дійсним паспорт з приблизним днем його втрати?

3)Що робити в таких ситуаціях?

4)Скільки днів триває заміна паспорта на ID карту, ціна з послугами?

На які документи спиратись при розвязанні цієї проблеми при викрадені паспорта?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Для початку зверніться в поліцію із заявою про втрату паспорта, у якій зазначити орієнтовну дату його втрати. Щодо ціни послуг та тривалості виготовлення ID карти - зверніться до установи, яка приймає замовлення на виготовлення такого документу, ціну не підкажу. З практики можу сказати, що наразі ця процедура реально займає більше часу, ніж передбачено законом у зв'язку із великим напливом замовлень, або у зв'язку зі штучним створенням ажіотажу, точно не відповім. Оформити на Ваш паспорт кредит - це кримінальна справа, і в кінцевому рахунку Вам нічого боятись, оскільки, навіть якщо таке і сталось, то факт незаконності таких операцій однозначно проясниться. (Будуть не Ваші підписи в документах, на копіях сторінок паспорту буде видно, що не Ваше фото). Щоб прояснити це для себе - можете звернутись в бюро кредитних історій для для аналізу свого кредитного рейтингу. І там зможете побачити чи оформлені на Вас кредити.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus