USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[20 Жовтня 2017 21:40] brevno13: Доброго дня! Проходжу військову службу за контрактом, маю вищу освіту. Наразі у мене перший контракт на 3 роки. Маю кілька питань.

1. Чи правомірна відмова командира частини у дозволі мені навчатися на військовій кафедрі?

2. Є варіант дострокового звільнення шляхом кількох невиходів на службу з подальшим вступом на військову кафедру в якості цивільної особи. Чи є якісь правові норми, які безпосередньо забороняють людині, що звільнена через службову невідповідність закінчити військову кафедру і служити офіцером? І якщо вони є, чи можливо їх якось обійти?

3. Моя дружина іноземка і наразі постійно проживає за кордоном. Чи маю я право звільнитися згідно постанови КМУ від 12.06.2013 № 413 про перелік сімейних обставин, що можуть бути підставою для звільнення?

Заздалегідь дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! 1) відмова командира не є законною; 2) правових норми, які прямо забороняють людині, що звільнена через службову невідповідність, закінчити військову кафедру і служити офіцером, не існує; 3) так, згідно постанови КМУ від 12.06.2013 № 413 така підстава як проживання дружини за кордоном. В цій постанові така підстава звучить так: укладення шлюбу військовослужбовцем, особою рядового чи начальницького складу із громадянкою (громадянином) України, іноземцем або особою без громадянства, що постійно проживає за межами України.
Коментарів: 1
brevno13 Показати IP 22 Жовтня 2017 22:21
Дякую за відповідь! А чи можете навести нормативно-правові акти, на які я можу посилатись при відстоюванні своєї позиції щодо цих питань? Наприклад, по першому пункту відмову мотивують тим, що за законом військовослужбовці контрактної служби можуть навчатись без відриву від служби лише з другого контракту. По другому пункту, якщо не помиляюсь, сам колись читав в положенні про проходження військової служби відповідними категоріями військовослужбовців від 2001 року пряму заборону на подальше проходження військової служби за контрактом військовозобов'язаним, що були звільнені через службову невідповідність. І по третьому пункту юристи частини мені кажуть, що зараз діє особливий період і тому діє інший перелік сімейних обставин, в якому такої підстави для звільнення через постійне проживання дружини за кордоном нема. Чи справді є інший перелік і чи досі в країні діє особливий період? Дуже сподіваюсь на Вашу допомогу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus