USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[29 Жовтня 2017 21:30] uliss: Доброго вечора! Підкажіть будь-ласка у такій справі:

Є спадкова квартира у рівних долях на двох спадкоємців.

Спадкоємець №1 оформив свою половину і є право власності, а Спадкоємець №2 лише написав заяву про прийняття спадщини і далі діло не пішло.

Зареєстрований у квартирі лише Спадкоємець №2, ключі теж у нього. Спадкоємець №1 там не зареєстрований, ніколи не проживав і навіть доступу до квартири не має.

Особові рахунки для сплати комунальних послуг відкриті на Спадкоємця №2, Спадкоємцю №1 у відкритті окремих рахунків на нього (поділ рахунків) – відмовили.

Питання: у разі виникнення боргів за централізоване опалення з т.з. закону відповідальність за 100% боргів з опалення у даній ситуації лежить на Спадкоємцеві №1 , не дивлячись на те, що його там лише 1/2 квартири? Чи солідарно на обох спадкоємцях?
Відповідь юриста:
Доброго дня! У цьому випадку відповідальність за оплату комунальних послуг лежить на обох співвласниках пропорційно розміру їх часток у кватирі, тобто кожен має сплачувати за комунальні послуги порівну. Статтею 360 Цивільного кодексу України передбачено, що співвласник відповідно до своєї частки у праві спільної часткової власності зобов'язаний брати участь у витратах на управління, утримання та збереження спільного майна, у сплаті податків, зборів (обов'язкових платежів), а також нести відповідальність перед третіми особами за зобов'язаннями, пов'язаними із спільним майном.
Коментарів: 1
Іван Показати IP 1 Листопада 2017 19:00
Чи має право державний нотаріус брати гроші за консультацію?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus