USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[2 Листопада 2017 09:26] Настя: Доброго дня! до сільської ради надійшла заява від громадянина з таким змістом: "відповідно до свідоцтва про право на спадщину за законом, серія ... ........, видане ........ року державним нотарусом ........ державної нотаріальної контори мені належить однокімнатна квартира за адресою....Прошу письмово повідомити хто станом на теперішній час зареєстрований у даній квартирі та на якій підставі".

З яким змістом ми маємо дати відповідь? хочу ще зазначити, що він не додав ніяких підтверджуючих документів.

Дуже дякую за допомогу!
Відповідь юриста:
Доброго дня! У сільської ради є доступ до реєстру нерухомості, і в ньому можна перевірити чи дійсно квартира, про яку йдеться в заяві, зареєстрована за особою, яка вказана як заявник. Якщо це так - то є підстави для задоволення цієї заяви, оскільки заявник має право на запитувану інформацію. Адже статтею 5 Закону України "Про інформацію" передбачено, що кожен має право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів.

Якщо ж заява дійсно викликає сумінів у тому, що підписаса автором, тоді можна надати відповідь такого змісту: "… типу запитувана інформацію належить до конфіденційної, і зі змісту Вашої заяви не можливо достовірно встановити наявність у Вас прав на отримання запитуваної інформації. І для того, щоб її Вам надати, прошу підтвердити своє право на її отримання у спосіб надання завіреної копії свідоцтва про право на спадщину за законом, а також копії сторінок Вашого паспорта".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus