USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88
Запитай юриста
[2 Листопада 2017 12:20] Oliusika: Доброго дня ! Мені заблокували картку юніора на питання чому відповіли : "У зв'язку з наявністю надходжень на Вашу карту, які мають шахрайський характер - банк прийняв рішення обмежити рух коштів по Вашій карті. Оскаржити це рішення Ви можете в судовому порядку" Як мені бути в даному випадку. Як подати позов до суду. Які документи потрібні? І чи має дана справа виграшний характер?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Така справа однозначно є виграшною. Відповідно до ст. 1066 ЦК України за договором банківського рахунка банк зобов'язується приймати і зараховувати на рахунок, відкритий клієнтові (володільцеві рахунка), грошові кошти, що йому надходять, виконувати розпорядження клієнта про перерахування і видачу відповідних сум з рахунка та проведення інших операцій за рахунком.

Банк має право використовувати грошові кошти на рахунку клієнта, гарантуючи його право безперешкодно розпоряджатися цими коштами.

Банк не має права визначати та контролювати напрями використання грошових коштів клієнта та встановлювати інші, не передбачені договором або законом, обмеження його права розпоряджатися грошовими коштами на власний розсуд. Тут ще можна буде з банку стягнути моральну шкоду, якщо підготуватись до цього добре.

А для того, щоб проконсультувати детально Вас для підготовки повного пакету документів для подачі до суду, скажу, що це в форматі питання-відпвідь цього сайту не дуже практично. Слід ознайомитись з усіма Вашими документами (договір, банківські правила за таким рахунком, інші обставини), та підготувати позов у форматі захисту прав споживача (щоб не платити судовий збір).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus