USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[8 Листопада 2017 10:20] Юлія: Доброго дня! Допоможіть порадою в ситуації- Я отримала у спадок від своєї матері земельні ділянки , розміром 9.5сотки та 0.5сотки, тобто фактично це одна ділянка . Моя мати за життя зробила цей розділ, за для того, щоб владнати сусідські стосунки зі своїм братом. Так як ії брат постійно закидав віповідні органи, та суди скаргами, стосовно порушення його прав моєю мамою. При цьому брат моєї матері не мав жодного документа, а тобто ні права власності на землю, ні договора аренди землі, а мав тільки право власності на будинок. У 2013 році був судовий розгляд за позовом брата моєї матері до неї, у ході судового розгляду моя мати зголосилася добровільно віддати своему братові 0,5 сотки земельної ділянки , тому як законних підстав для вилучення не було, а моя ама хотіла припинити ці чвари. Позов стосовно неї вона не визнала. Рішення суду було винесене 16.08.2013р. -на припинення права власності моєї матері на цю ділянку 0,5 сотки, але станом на 22.08.2013р не набрало законної сили, в зв*язку з описками в результативній частині. 09.07.2014р. моя мама раптово помирає, а 28.07.2014р ( на данний час моя мама була вже мертва 19 днів) виноситься ухвала на виправлення помилок по рішенню суду від 16.08.2013р., яка вступила в законну силу 28.08.2014р . При оформленні мною спадщини ця ділянка перейшла до мене у власність згідно спадкової справи. Допоможіть розібратися, чи правомірно я отримала цю ділянку у спадщину, згідно юридичних підстав, і який строк давності по цій справі, бо зараз закидають позовами мене. Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цій частині Ви неправомірно отримали земельну ділянку в складі спадщини, яка за рішенням суду вже не повинна була входити до складу спадкового майна. Тут питання в тому, що про таке рішення суду скоріш за все не було відомо нотаріусу, яка вела спадкову справу. Строк позовної давності тут загальний, а саме 3 роки з того моменту як Ваш дядько міг дізнатись про порушення його права. Рішення суду про припинення права власності Вашої матері на ділянку 0,5 сотки набрало законної сили, а виправлення в ньому описки є техничним питанням, і не впливає на законність основного рішення. Тому для уникнення як пишите "чвар", погодьтесь віддати дяку ті 0,5 сотки.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus