USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[19 Листопада 2017 10:19] BIRD: Доброго дня! Нам призначені субсидії. Всі організації нам надають на початку місяця дані нарахувань субсидій за попередній місяць, крім ОСББ. В нашому будинку дахова котельня, і ми напряму купуємо газ к НАК Нафтогаз.Дані щодо субсидій на квартплату та опалення надходять безпосередньо до бухгалтера ОСББ. При зверненні до керівництва ОСББ щодо інформації нарахувань нам було відмовлено надавати інформацію, спочатку казали, що даних не має, а потім, що поки держава не відшкодує ці суми субсидій, то ми їх не отримаємо і мусимо платити за опалення та квартплати протягом опалювального сезону повні суми. Скажіть, куди можна поскаржитись щодо такого самоуправства та чи взагалі дії Голови та бухгалтера ОСББ є правомірні, адже вони нас фактично позбавляють цих субсидій в опалювальний сезон. Чекаю на якусь пораду та коментар. Дякую
Відповідь юриста:
Доброго дня! В першу чергу для прояснення розміну наданої субсидії на відшкодування коштів на опалення та утримання будинку, які призначені для перерахування до ОСББ, Ви можете звенутись до органу соцзахисту, який надає таку субсидію, і там прояснити суму коштів, яка на це передбачена і підлягає до відшокдування, та щодо її фактчного відшкодування. І ці дані можете надати в ОСББ при їх спробі вимагати від Вас повну вартість коштів за опалення та утримання будинку. Законодавчо Ваші питання врегульовані постановою КМУ від 21 жовтня 1995 р. N 848 Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, і даним нормативним актом не передбачено обов'язку споживача комунальних послуг, якому призначено субсидію, сплачувати кошти надавачеві таких послуги у разі несвоєчасного їх перерахування із державного бюджету.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus