USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[24 Листопада 2017 23:54] Жанна: Доброго дня. Дитині 1 рік, батьки шлюб не зареєстрували та проживають окремо. Щоб зареєструвати дитину по місцю проживання матері вимагають довідку з місця реєстрації батька, що дитина там не прописана. Чи правомірна і згідно якого закону ця вимога?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Ні, неправомірна. Вони мають самі всі необхідні бази, і можуть побачити, де прописана людина, якщо їм це потрібно. Пакет документів, необхідних для здійснення процедури реєстрації місця проживання, передбачений п. 18 Правил реєстрації місця проживання, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207, не передбачає подання такої довідки. У нормі вказано, що у разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами місце проживання дитини, яка не досягла 14 років, реєструється разом з одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування). Забороняється вимагати для реєстрації місця проживання особи інші документи.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus