USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96
Запитай юриста
[25 Листопада 2017 13:37] Олег: На моє ім'я в Польщі був зареєстрований автомобіль без мого відома. Скоріш за все, щоб продати тут в Україні. Я працював в Польщі до березня 2015 на фірмі українця, фірма зареєстрована в Польщі. Вже пройшло більше 2 років і от мені приходить з банку польського бумага, щоб я заплатив обов'язкову страховку 2012 злотих за автомобіль Мітсубісі Педжеро, є номер кузова і реєстраційний номер.Так я взнав, що на мені є авто в Польщі. Що мені робити? Звертатись в нашу поліцію, чи в поліцію Польщі? Чи не буде в мене проблем, якщо це авто здійснить аварію, а воно на мені?
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цьому випадку Вам доцільніше звенутись до поліції Польщі, оскільки через наші правоохоронні органи така заява буде передаватись туди тривалий період часу. І вже з врахуванням реєстрації у Польщі кримінального правопорушення за цим фактом, Вам слід звернутись до банку, від якого прийшла інформація про необхідність оплати страховки із відповідною письмовою заявою, де викласти те, що ви не є реальним власником авто, і що Вам нічого не було відомо про реєстрацію його на Вас, і що за цим фактом розслідується поліцією кримінальне провадження (додавши докази цього). Я не обізнаний із законодавством Польщі щодо відповідальності власника джерела підвищеної небезпеки. Та за українським законодавством відповідно до ст. 1187 Цивільного кодексу таке теоретично можливо.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus