USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[30 Листопада 2017 18:30] onova: Мій чоловік вже 10 років не може продати свою кімнату (у власності, свій особовий рахунок) в комунальній 3к квартирі, так як не може отримати нормальну згоду своєї бувшої дружини. Вони роз’їхались у листопаді 1997 року, продавши 2к квартиру і поділивши кошти пополам (документів нема). Кімната придбана їм, за його долю коштів, за договором купівлі-продажу у грудні 1997 року. Вона одразу у листопаді 1997 року поїхала на свою батьківщину, у Росію, (є листок вибуття) і більше в Україну не приїздила. Розлучення мій чоловік домігся лише у 2004 році, коли поїхав до неї у Росію. На суді у Росії вона не мала до нього матеріальних претензій. Але для продажу цієї кімнати в нього вимагають згоду бувшої дружини, так як формально кімната була придбана в шлюбі. Цього року за таку згоду він вислав їй 500 долл., вона надіслала таку згоду, повністю правильну, але маркером закреслила свої паспортні дані. Документ в такому вигляді став недійсним. Маркер зчистили, дані читаються добре, але сліди втручання, звісно, є. Нотаріуси все рівно не приймають. Вислати згоду повторно, в нормальному вигляді, вона злорадно категорично відмовилась. Така війна з Росією. Що робити? 1) Звернутися до суду про визнання документу дійсним (нехай відправлять на експертизу). 2) Звернутися до суду при визнання особистої приватної власності на кімнату – але ж за участі громадянки Росії (переписка) це років 3. Чи витримає мій чоловік суди і чи буде позитивне рішення. Дуже вдячна. Ще й сусідка по комунальці – інвалід психічного захворювання. І тут проблеми. Вартість кімнати стрімко зменшується. І хоч кімната вже 10 років стоїть пуста, але комунальні платити треба... Вибачте за довгий текст. Ще раз вдячна.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Найшвидшим буде варіант звернення до суду із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, зокрема факту дійсності згоди дружини, в якій остання внесла якісь правки маркером. В ході розгляду справи суд надішле міжнародний запит до російського нотаріуса, який посвідчив таку згоду, і встановить факт дійсності такого документу. А щоб утримання кімнати покривало себе - здавайте в оренду.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus