USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[5 Грудня 2017 21:34] Liolax: Добрий вечір. Вирішила з чоловіком жити окремо, тому що він різав мене, а потім придбав сейф і почав повністтю контролювати зароблені нами гроші. Офіційно ми не розлучались, майно не ділили, окрім того, що він забрав усю нашу техніку та заєрестрований на мене бізнес. Протягом чотирьох років окремого проживання я без фінансової допомоги "чоловіка" займалась нашими двома дочками - неповнолітньою школяркою та непрацюючою незаміжньою студенткою до двадцяти трьох років. Самостійно сплачувала податки за оформлений на мене бізнес, від якого у тому році відмовилась і доходів від якого навіть не бачила. Комунальні платіжки також з моїм підписом та за мої кошти. Сусіди можуть підтвердити, що ми живемо окремо. В квартирі чоловік ніколи не мав реєстрації, але вона приватизована на нас обох. Я без його допомоги зробила невеличкий ремонт. Виникає питання. Чи буде враховуватись при розподілі майна те, що він тут не проживає вже більше чотирьох років, не сплачує платіжки та ніяк не допомагає дітям? Старша донька подавала три роки тому на аліменти, але "чоловік" вмовив її відмовитись. На розрив шлюбу подавав вже він, але ніхто з нас не підтвердив цю заяву.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Квартира, яка приватизована на Вас обох, не буде спільним сумісним майном, оскільки в ньому вже визначені частки кожного з Вас, і набуто не за спільно зароблені кошти, а в порядку використання кожним права на безоплатну приватизацію. А при розподілі іншого майна наведені аргументи можуть бути частково враховані, однак не факт. Щоб мати козир для можливості отримати більше - можете подати на аліменти, із трирічним зазором назад.
Коментарів: 2
Liolax Показати IP 13 Грудня 2017 01:21
Дякую за відповідь. А якщо квартира не приватизована, а коперативна?
Liolax Показати IP 13 Грудня 2017 01:25
Дякую за відповідь. А якщо квартира коперативна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus