USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Запитай юриста
[10 Грудня 2017 12:02] Світлана: Доброго дня. Моя колишня невістка поїхала в Київ на роботу. Внук був у мене (я бабуся). Так ми домовлялися, доки вона на роботі, то внук буде в мене. Через місяць невіська приїхала і сказала, що забирає його. Я думала, що вона вже буде з ним вдома, але вона забрала його і поїхала в Київ на роботу з ним. Уже третій місяць ми його не бачили, тільки телефоном декілька слів перекинулися з внуком. Невістка з нами не розмовляє, сказала, що ми образили її. За що і чого, і як - не розуміємо. Де вона точно знаходиться ми незнаємо, хочимо побачити внука знову або знову взяти до себе, але невістка не дає. Скажіть які я (бабася) маю права? І що нам правильно робити?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Реально якщо немає волі матері, таке можна зробити через суд. Так, стаття 257 Сімейного кодексу (права баби та діда, прабаби та прадіда на виховання внуків, правнуків) передбачає, що баба, дід, прабаба, прадід мають право спілкуватися зі своїми внуками, правнуками, брати участь у їх вихованні. Батьки чи інші особи, з якими проживає дитина, не мають права перешкоджати у здійсненні бабою, дідом, прабабою, прадідом своїх прав щодо виховання внуків, правнуків. Якщо такі перешкоди чиняться, баба, дід, прабаба, прадід мають право на звернення до суду з позовом про їх усунення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus