USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[12 Грудня 2017 21:01] Любовь: Доброго пізнього вечора! Мене викликають до суду як відповідача у справі вибивання боргу колекторською компанією банку ВТБ, який закрився 2013 року в нашому місті. Не повідомивши мене, фактично, зі мною було розірвано договір у односторонньому порядку. Тепер колекторська компанія, яка викупила у російського банку залишок мого боргу викликає мене до суду в інший районний центр (смт) області, який знаходиться на відстані 160 км. Прямого рейсу з мого міста немає: треба їхати до обласного центру, а з нього до смт, куди викликають до суду (є тільки три рейси на добу). Час на дорогу - більше 6 годин. Якщо відправлюся першим рейсом о 06.20 із свого міста і при всіх позитивних розкладах зможу прибути до кінцевої точки о 14.00, то у зворотньому напрямку додому ввечері і навіть вночі не попаду. Підкажіть, чи можу я відмовитися від цього вояжу і, якщо так, то як це зробити юридично правильно? Дуже дякую за відповідь!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Частиною 1 ст. 27 ЦПК України (чинним з 15.12.2017 року), так само і в попередній редакції, було передбачено, що позови до фізичної особи пред'являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом. Якщо у районі, в якому знаходиться суд, зареєстроване Ваше місце проживання - тоді позов поданий правильно. Виходом буде не з'явитись, подати клопотання про відкладення розгляду справи та про призначення наступного в режимі відеоконференції. Якщо ж Ви не прописані за адресою місцезнаходження суду, тоді можете подати клопотання про передачу справи до іншого суду, зокрема до того, де зареєстроване Ваше місце проживання.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus