USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[19 Грудня 2017 19:15] INNA: Добрый день! Прошу помочь мне в подсчёте общего трудового стажа. В феврале 1984 году я была уволена по собственному желанию в связи с переездом к месту службы мужа. ( Муж являлся офицером вооруженных сил).Следующая запись в трудовой книжке о принятии на работу февраль 1986 года. В октябре 1984 года у меня родился ребенок. В течении с февраля 1984 по февраль 1986 года не могла устроится на работу в гарнизоне по специальности ( фармацевт ). Должен ли этот период с февраля 1984 по февраль 1986 или что из этого периода может входить в общий трудовой стаж как жена офицера.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Для питання зарахування вказаного вами періоду перебування в декретній відпустці до трудового стажу не має значення, чи Ви дружина офіцера, чи ні, і чи Ваше звільнення з роботи перед пологами було зумовлено переведенням на інше місце служби чоловіка. Чинним на той час законодавством (редакція статті 179 КЗпП), із врахуванням Указу Президії Верховної Ради СРСР від 2 вересня 1981 року "Про заходи щодо посилення державної допомоги сім'ям, які мають дітей", передбачено, що жінкам надаються відпустки по вагітності і родах тривалістю п'ятдесят шість календарних днів до родів і п'ятдесят шість (у разі ненормальних родів або народження двох і більше дітей - сімдесят) календарних днів після родів і, за їх бажанням, при наявності загального трудового стажу не менше одного року частково оплачувані відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею віку одного року з виплатою за ці періоди допомоги по державному соціальному страхуванню. Статтею 181 КЗпП у тодішній редакції було передбачено, що частково оплачувана відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею віку одного року і додаткова відпустка без збереження заробітної плати по догляду за дитиною до досягнення нею віку півтора року надаються за заявою жінки повністю або частинами в межах встановленого строку і оформлюються наказом (розпорядженням) адміністрації. Час частково оплачуваної відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею віку одного року і додаткової відпустки без збереження заробітної плати по догляду за дитиною до досягнення нею віку півтора року зараховується як в загальний, так і в безперервний стаж роботи і в стаж роботи за спеціальністю.

Відповідно, якщо в той період Вам виплачувалась допомога по державному соціальному страхуванню, цей період повинен бути зарахований до загального трудового стажу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus