USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96
Запитай юриста
[25 Грудня 2017 18:17] Anna_S: Доброго дня ! Чоловік звільнився з роботи, працював півтора року і не був у відпустці. При звільненні розрахункові за відпустку не дали, сказали що в них такого не виплачують, хоч він працював офіційно. Проконсультуйте будь ласка! Дякую
Відповідь юриста:
Доброго дня! Під розрахунковими коштами мається на увазі виплата зарплати, а також компенсації за невикористану відпустку. Згідно статті 116 КЗпП, при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення. Якщо працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, належні працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум. В разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган в усякому випадку повинен в зазначений у цій статті строк виплатити не оспорювану нею суму.

Тому, якщо роботодавець не розраховується, для початку можна звернутись із скаргою до підрозділу управління держпраці у відповідному регіоні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus