USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[2 Січня 2018 16:17] Ostapovych: Доброго дня, таке запитання коли ставав на облік до військомату мені 2.01.18 видали повістку на проходження медичної комісії на 24.03.18. чи є така повістка дійсною і чи мали взагалі право її таким чином виписувати?

По факту я ще студент до 31.01.18.

"Сказав їм що зараз призовної компанії немає, коли буде тоді випишите повістку на комісії, сказали це ж просто повістка я випишуть сьогоднішнім на березень".
Відповідь юриста:
Доброго дня! Принаймні нічого незаконного в діях працівників військомату тут немає. А проходити медкомісію на предмет придатності до несення служби - це обов'язок військовозобов'язаних. Так, ч. 10 ст. 1 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" громадяни України, які приписані до призовних дільниць або перебувають у запасі Збройних Сил України чи проходять службу у військовому резерві, зобов'язані: прибувати за викликом районного (міського) військового комісаріату для оформлення військово-облікових документів, приписки, проходження медичного огляду; проходити медичний огляд та лікування в лікувально-профілактичних закладах згідно з рішеннями комісії з питань приписки, призовної комісії або військово-лікарської комісії районного (міського) військового комісаріату.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus