USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98
Запитай юриста
[12 Січня 2018 13:30] Альона: Доброго дня! Скажіть будь ласка, яку кількість ВРХ та свиней має право утримувати звичайний селянин у селі, і які мають бути норми для розміщення господарських угідь від житлового приміщення?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Лімітів щодо кількості ВРХ та свиней, які має право утримувати звичайний селянин у селі, не існує. Лише зауважу, що сільські господарства вважаються малими, якщо вони мають обмежену кількість поголів'я: птахоферми - до 700 голів птиці; великої рогатої худоби - до 200 голів з приплодом; свиноферми - до 200 голів з приплодом. Норми розміщення господарських будівель біля житлового будинку визначаються в Державних будівельних нормах "Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень" 360-92, затверджених наказом Державного комітету України у справах містобудування і архітектури від 17 квітня 1992 року № 44. Господарські будівлі для утримання худоби, інших тварин і птиці допускаються в селищах міського типу, а також у міських районах садибного житлового будівництва, де згідно з нормативно-правовими актами органів місцевого самоврядування та державного нагляду дозволено їх утримання. Розташування цих будівель на присадибних ділянках слід виконувати відповідно до місцевих правил забудови для сільських населених пунктів. Відстань між житловими будинками та господарськими будівлями і спорудами, зокрема сараї для худоби, свійських тварин та птахів, площею до 50 кв. м - не ближче 15 метрів від житлових будинків та літньої кухні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus