USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98
Запитай юриста
[23 Січня 2018 12:19] михайло: Добрий день!На ділянці 0,6 га викопали ставок,пізніше його оформили як земельна ділянка для ведення особистого селянського господарства(незнаю чому так)чим це загрожує власнику?Дякую!
Відповідь юриста:
Право на створення штучних водойм надане власникам земельних ділянок відповідно до п. 2 ст. 59 Земельного кодексу України1: "власники на своїх земельних ділянках можуть у встановленому порядку створювати рибогосподарські, протиерозійні та інші штучні водойми". Форма власності земельної ділянки, в межах якої дозволяється створювати штучну водойму, не уточнюється. Отже, таке будівництво може мати місце як на земельних ділянках державної і комунальної власності, так і на земельних ділянках приватної власності.

Створення штучних водойм на приватних земельних ділянках є діяльністю, дозволеною нормативно-правовими актами. Водночас, процедура її реалізації не є регламентованою законодавством.

Щодо відповідальності, то це може буде адміністративна відповідальльність. А такж існує загроза бути притягнутим до відповідальності за порушення земльного законодавства, і за використання земельної ділянки не за цільовим призаченням, якщо про буде складено протокол за ст. 53 КУпАП (порушення правил використання земель).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus