USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93
Запитай юриста
[5 Лютого 2018 14:47] Читачка: Я пенсіонер. Працював на шахті підземним прохідником, маю стажу 12,5 років. У 1997 році отримав інвалідність 3 групи і був звільнений з роботи по стану здоров’я. Захворювання пов’язане з виконанням військової служби по ліквідації аварії на ЧАЕС. Загальний стаж роботи 24,5 років. Чи маю право отримувати пільгову шахтарську пенсію?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Звісно залежить від вашого віку, та якщо Вам вже є 50 років, вважаю, що маєте таке право. Статтею 14 Закону "Про пенсійне забезпечення" пільги при призначенні пенсій шахтарям передбачено ст. 13 зазначеного Закону. Зокрема право на пенсію за віком на пільгових умовах незалежно від місця останньої роботи мають працівники, зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими та особливо важкими умовами праці, - за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, і за результатами атестації робочих місць: чоловіки - після досягнення 50 років і при стажі роботи не менше 20 років, з них не менше 10 років на зазначених роботах.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus