USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[10 Лютого 2018 12:58] Олена: Доброго дня. В липні 2017 року я подала на свого колишнього чоловіка на аліменти (розлучені ми 9 років, фінансово не допомагав). Спочатку він ухилявся від утримання судових повісток і не з'являвся до суду. Коли суд виніс рішення в мою користь, то "батько" подав на перегляд справи. В судовому засіданні батько дітей власноруч написав розписку про суму, яку він зобов'язується сплачувати на двох дітей (по 1000 грн на кожну дитину). В свою чергу, я також написала розписку, що погоджуюсь на запропоновану суму. Ідентифікаційного коду відповідач не надав і був поданий запит в автоматизовану систему документообігу фіскальної служби щодо надання реєстраційного номеру картки платника податків.

11 листопада рішення вступило в законну силу, а 2 грудня було відкрито виконавче провадження. Боржник 4 січня 2018 року перерахував аліменти на суму 500 грн. У дочки проблеми з серцем. Як притягти боржника до кримінальної відповідальності або змусити виплатити заборгованість по аліментах?
Відповідь юриста:
Доброго дня! По-перше, можна стягнути заборгованність за весь період, тобто з моменту звернення до суду із позовом. Треба "напрягати" для цього державного виконавця, котрий займається Вашим виконавчим провадженням. Згідно ч. 2 ст. 27 Конвенції про права дитини, батько(-ки) або інші особи, які виховують дитину, несуть основну відповідальність за забезпечення в межах своїх здібностей і фінансових можливостей умов життя, необхідних для розвитку дитини. Відповідно до ст. 8 Закону України "Про охорону дитинства", батьки або особи, які їх замінюють, несуть відповідальність за створення умов, необхідних для всебічного розвитку дитини, відповідно до законів України. Також Ви можете подати заяву до поліції про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 164 КК України за злісне ухилення від сплати на Вашу користь аліментів на утримання неповнолітньої дитини.
Коментарів: 1
Людмила Показати IP 11 Лютого 2018 17:19
Пишіть заяву в поліцію про порушення кримінальної справи у звязку із несплатою аліментів.притягають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus