USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[18 Лютого 2018 01:25] Ірина: Доброї ночі! До вк звернулася колишня працівниця про видачу довідки про з/п за той самий період, за який нашим підприємством вже надавалася довідка і пенсійним відділом по ній була нарахована пенсія та витребовує, щоб вона особисто була присутня при виборці з/п. Мотив- її пенсія була перекаверкнута (з її слів).Чи маємо ми право відмовити у видачі повторної довідки та щоб вона була присутня при виборці?Дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Ні, такого законного права Ви не маєте. Статтею 5 Закону України "Про інформацію" передбачено, що кожен має право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів. У відповідності до пунктів 3, 4 ч. 2 ст. 8 Закону України "Про захист персональних даних", суб'єкт персональних даних має право: на доступ до своїх персональних даних; отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи зберігаються його персональні дані у відповідній базі персональних даних, а також отримувати зміст його персональних даних, які зберігаються. Частиною 6 ст. 16 вказаного Закону передбачено, що суб'єкт персональних даних має право на одержання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб'єкта відносин, пов'язаних з персональними даними.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus