USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[19 Лютого 2018 10:51] zxcv1234: Добрий день. Чи має право комунальне підприємство"БТІ" (засновником виступає районна рада),в якого немає ліцензії укладати договір доручення з ТОВ "Бюро Генерального Планування"на виконання робіт які потребують ліцензії.?Які дії засновника в даному випадку?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Дивлячись яке ліцензування Ви маєте на увазі. За загальним правилом, стаття 227 Цивільного кодексу України визначає, що правочин юридичної особи, вчинений нею без відповідного дозволу (ліцензії), може бути визнаний судом недійсним. Якщо юридична особа ввела другу сторону в оману щодо свого права на вчинення такого правочину, вона зобов'язана відшкодувати їй моральну шкоду, завдану таким правочином. Питання дії засновника - відповідно до положення про корпоративне управління даним підприємством.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus