USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[20 Лютого 2018 10:45] irina: Доброго дня!

Рішенням виконкому мене призначено опікуно малолітніх дітей, (в січні 2013р) поступово мені стало відомо,що діти народились та приймали участь у приватизації трикімнатної квартири, яку в подальшому , місцева служба у справах дітей дала згоду(рішення) на продаж даної квартири та на купівлю, однокімнатної гостинки з частковими умовами проживання (12 кв.м. житлової площі) на даній площі зареєстровано 4 особи ( і це з нормою 13,65 кв. м. житлової площі на одну особу) та ще й діти разнополі. Ще мені стало відомо, що в цьому будинку була квартира їхньої бабусі.

Питання :

- До кого мені звернутись із запитом, про ці квартири (трикімнатну та бабусіну) щодо власників даних квартир, та житлової площі кожної.

- чи мають право працівники виконкому вимагати з мене охороняти та зберігати однокімнатну квартиру (дана квартира розташована в іншому місті (100 км) Акта передачі даного житла не оформлювали, так як там зареєстрована та проживає біологічна мама дітей.

- до кого мені звернусь із зверненням чи заявою, щодо розширення житлової площі для дітей і чи можу я це зробити за своїм місцепроживанням (діти проживають зі мною вже більше 5 років).

Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Для цього Вам необхідно звернутись до виконкому відповідної ради, за місцезнаходженням квартири ваших підопічних (зокрема до служби у справах дітей, яка надавала дозвіл на продаж та на купівлю). Працівники виконкому мають право вимагати з Вас опікатись, в тому числі, і майном дітей, зокрема, однокімнатної квартири, навіть якщо вона розташована в іншому місті. Якщо така квартира належить виключно дітям - тоді можете виселити з неї всіх хто там проживає, навіть біологічну мати, якщо вона не має прав на таку квартиру, і здавати її в найм. Із заявою про поліпшення житлових умов Вам необхідно взернутися до відділу реєстру житлового фонду відповідної ради, де Ви територіально проживаєте, і стати на квартирний облік.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus