USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[21 Лютого 2018 11:51] Helen: Доброго дня. Мене цікавить таке питання. Мій чоловік є платником аліментів, виконує свій обов*язок добросовісно. Так як він не працює і не оформлений, ми сплачуємо аліменти в розмірі 50% від ПМ для дитини відповідного віку (1000 грн щомісяця). За рішенням суду він має сплачувати 1/4 доходу або 30% від ПМ. Але ми сплачуємо 50%.

З жовтня місяця минулого року службовий виконавець почала нараховувати розмір аліментів виходячи з середньої зарплатні по місту (5700, відповідно він має сплачувати 1436 грн). Чи має право це робити службовий виконавець? Якщо так, то як добитись виплати аліментів у тому розмірі (30% від ПМ), що визначені судом?

Справа в тому, що ми дитині допомагаємо окрім аліментів.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Стягувати аліменти в такому розірі - це по суті обов'язок державного виконавця. Адже в частині 2 ст. 195 Сімейного кодексу України чітко визначено, що заборгованість за аліментами платника аліментів, який не працював на час виникнення заборгованості або є фізичною особою - підприємцем і перебуває на спрощеній системі оподаткування, або є громадянином України, який одержує заробіток (дохід) у державі, з якою Україна не має договору про правову допомогу, визначається із середньої заробітної плати працівника для цієї місцевості.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus