USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Запитай юриста
[24 Лютого 2018 15:34] Aleksandr33906: Доброго дня. Я є власником приватизованої квартири, яку успадкував після смерті батьків. В даний момент проживаю та прописаний за іншою адресою. Так як я не проживаю в квартирі, я дав дозвіл та прописав свою сестру з неповнолітньою дитиною у цій квартирі. Зараз я хочу продати цю квартиру, а сестра відмовляється виписуватись та виписувати дитину. Нотаріус каже виписувати дитину, або надати дозвіл з органів опіки, який сестра теж відмовляється робити. Підкажіть, чи якось можна в законний спосіб продати цю квартиру. Я є єдиним власником, а моя сестра та її діти не мають жодного відношення до цієї квартири, крім прописки. Дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! По-перше, якщо у цій квартирі Ваша сестра не проживає, Ви можете знайти іншого нотаріуса, який би посвідчив угоду не дивлячись на прописку в квартирі дитини та сестри. Якщо Ви є одноособово власником квартири, яку збираєтесь продати, то можете це зробити не "виписуючи" Вашу сестру та дитину. Факт реєстрації в такій квартирі чийогось місця проживання не впливає на Ваше право щодо розпорядження Вашим майном. А новий власник вже зможе без ускладнень скасувати реєстрацію в квартирі місця проживання осіб, які в ній не проживають навіть без судової процедури. Оскільки така процедура на сьогодні спрощена, та передбачена Порядком реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів, затвердженого Наказом МВС України 22.11.2012 № 1077. Так, абзацом 9 пункту 3.1. Порядку передбачено, що зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється зокрема на підставі документів, які свідчать про припинення підстав на право користування житловим приміщенням (закінчення строку дії договору оренди, найму, піднайму житлового приміщення, строку навчання в навчальному закладі (у разі реєстрації місця проживання в гуртожитку навчального закладу на час навчання), відчуження житла та інших визначених законодавством документів). При цьому зняття з реєстрації на підставах, визначених в абзацах вісім та дев’ять пункту 3.1 цього розділу, здійснюється за клопотанням уповноваженої особи закладу/установи або за заявою власника/наймача житла або їх законних представників.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus