USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[25 Лютого 2018 16:25] Наталія: Доброго дня! Я працюю в коледжі. До нас в 2016 році надійшла пропозиція від представника з Болгарії про працевлаштування наших студентів на період літніх канікул в готелях Болгарії. Бажаючим повнолітнім студентам було дозволено здати достроково екзаменаційну сесію і вони за згодою батьків поїхали на роботу. В 2018 році теж надійшла така пропозиція. Керівництво закладу доручило мені вивчити питання щодо можливості проходження практики студентами в готелях Болгарії. Відомо, що потрібно укласти договір з базою практики за кордоном, а також трьохсторонній договір. Але тут виникає багато юридичних питань, а саме:
1. Чи потрібно, щоб договір проходив через Міністерство освіти?
2. Договір може підписати тільки один готель в Болгарії, а студенти проходитимуть практику в різних готелях? (це вже є порушенням)
3. За роботу студенти отримуватимуть кошти, а згідно Положення №93 від 08.04.1993р. Стаття 5 "Суб'єкти - замовники спеціалістів перераховують навчальним закладам кошти на практику студентам і т.д. "
4. Існує багато випадків, коли навчальні заклади звинувачували у торгівлі людьми.
Підкажіть,будь ласка, як юридично грамотно обгрунтувати та донести це керівництву.
Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Щодо необхідності дозволу Міністерства освіти на такі договори однозначно сказати наразі не можу, оскільки треба вивчати статут коледжу, зокрема, його компетенцію у відносинах з іншими суб'єктами, в тому числі іноземними. Тоді договір слід підписувати з кожним із готелів, у яких студенти проходитимуть практику. Питання юридично грамотно обґрунтувати та донести це керівництву, потребує комплексного вивчення ситуації, і в форматі спілкування тут на сайті це зробити доволі непросто. Врахуйте, що написав, вивчіть статут коледжу, детально вивчить умови пропонованих договорів, впевніться, що во них будуть максимально захищені права студентів, додатково вивчить умови страхових полісів для студентів на період їх стажування, порядок розрахунків, "упакуйте" це все в презентацію, бажано в слайдах, і донесіть до відома. Справа цікава, і Ви цікавитесь як це правильно зробити, тому певен, що зробите це якнайкраще.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus