USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[5 Березня 2018 18:06] Andriy: Доброго дня! Будь ласка порадьте що робити в даній ситуації.Я установлений,повнолітніх,мої прийомні батьки померли ,я хочу знайти свою біологічну матір.З допомогою адвоката я надіслав запити в лікарню де народився,в службу у справах дітей,в органи опіки та піклування,в міську адміністрацію, звідки відповідь була одна ,що інформація щодо мого усиновлення та пошуку даних моєї біологічної матері відсутня та мені було запропоновано звернутися в Державний Архів Львівської області, персонально звернувшись в архів надав Свідоцтва про смерть обох моїх прийомних батьків,мені сказали підійти до начальника Архіві,що я і зробив, але мені сказали що вся інформація стосовно мого усиновлення та даних моєї біологічної матері знаходиться в архіві,але керуючись ст.168 КК УКРАЇНИ несуть кримінальну відповідальність за розголошення таємниці,також начальник архіву сказала якщо мене матір не знайшла до того часу значить я їй не потрібен,також сказала щоб я за думався над тим можливо в моєї мами є своя сім'я діти і як вони відреагують на моє проявлення,але про мої почуття не запитала.Невже я не маю жодного права знати про свою матір, рідних? Будь ласка допоможіть порадьте що робити і куди звернутися в даній ситуації,як я можу отримати актовий запис про своє народження і чи в ньому міститься дані про мою біологічну матір, наперед вдячний Вам за інформацію та відповідь,з повагою Андрій.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо такі дані зберігаються виключно у Державному архіві Львівської області і керівник цієї установи вімовляється надати такі дані, а Ви маєте право на таку інформацію, то слід отримати письмову відмову від архіву, та через суд зобов'язати керівника архіву надати таку інформацію. Також зауважу, що керівник архіву у вашому випадку не нестиме відповідальність за ст. 168 КК Украіни, оскільки така відповідальність може мати місце лише у разі розглошення таємниці усиновлення всупереч волі усиновителів. А у зв'язку з їх смертю встановити відсутність їх волі на нерозголошення таємниці вашого усиновлення не є можливим.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus