USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[15 Березня 2018 11:08] Олександр: Доброго дня! Я працюю в одному із інститутів НАН України та проживаю в гуртожитку від цієї установи з дружиною (вона також є співробітником) на основі ордеру, отриманого в ДЖКП НАН України (за умови, що ми працюємо в інституті). У нас з’явилися сусіди (сім’я переселенців із Донецька з 4 чоловік, мати є співробітником НАНУ). Стіни в гуртожитку дуже тонкі, а розетки взагалі зроблені наскрізь між кімнатами в різних блоках. Вся ця родина без винятку палить! Після великої кількості скарг коменданту та скандалів із сусідами вони перестали палити в кімнаті, що межує з нашою, але продовжують це робити. Через вентиляцію у нас в ванній та коридорі весь час стоїть сморід тютюну. Комендант окрім слів "що я можу зробити" мені та "вирішуйте цю проблему, не можна палити в приміщенні" сусідам нічого не робить! В коридорі висить наказ ДЖКП НАНУ підписаний її директором із посиланнями на Закон України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливий вплив на здоров’я населення» та посилання протипожежної безпеки в гуртожитках ДЖКП НАН України. (Відомості Верховної Ради України, 2005, № 52, ст. 565).

Далі йдеться, цитую:

«НАКАЗУЮ:

1. Категорично заборонити в приміщеннях гуртожитку.

2. Штрафи за порушення правил тютюнопаління передбачаються згідно з Кодексом про адміністративні порушення і становлять:

- при складанні першого протоколу про порушення штраф 17-85 грн.

- при повторному складанні протоколу про порушення 85-200 грн.»

Сусіди до того ж юристи, вся родина. Яких заходів можна вжити, щоб припинити ще «знущання» ? Заздалегідь ДЯКУЮ!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Потрібно звертатись в поліцію із заявами про вчинення ними вказаного адміністративного правопорушення, і добиватись, щоб поліція реально складала на них відповідні протоколи. І активно скаржитись в адміністрацію закладу, що є власником гуртожитку, про порушення правил добросусідства та взагалі проживання в гуртожитках. І тоді, можливо, Ваші сусіди-переселенці змушені будуть припинити палити в кімнаті, під загрозою виселення з гуртожитку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus