USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88
Запитай юриста
[16 Березня 2018 11:08] Олена: Доброго дня. На колишнього чоловіка державний виконавець виписав ряд постанов (про арешт майна боржника, про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолодженою зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії , про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання ) через заборгованість по аліментах. Який термін оскарження таких постанов. Ці постанови оскаржуються в судовому порядку чи безпосередньо в виконавчій службі? Які наслідки для неплатника аліментів тягне за собою постанова про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами? Де має знаходитися його водійське посвідчення?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відповдіно до ст. 74 Закону України "Про виконавче провадження", рішення, дії чи бездіяльність виконавця та посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені сторонами, іншими учасниками та особами до суду, який видав виконавчий документ, у порядку, передбаченому законом. Рішення, дії або бездіяльність державного виконавця також можуть бути оскаржені стягувачем та іншими учасниками виконавчого провадження (крім боржника) до начальника відділу, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець. Рішення, дії та бездіяльність начальника відділу, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець, можуть бути оскаржені до керівника органу державної виконавчої служби вищого рівня. Тобто у Вашому випадку такі постанови можна оскаржити лише в суді.

Рішення та дії виконавця, посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені протягом 10 робочих днів з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи законних інтересів.

Постанова про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами має наслідки вилучення працівниками полції посвідчення водія до погашення заборгованості по аліментах. Посвідчення водія після його вилучення має знаходитись в поліції.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus