USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[19 Березня 2018 12:16] Оля: Доброго дня! Підкажіть будь ласка, чи можуть онуки отримати компенсацію у зв’язку з тим, що їх бабуся під час другої світової війни працювала на примусових роботах у Німеччині в сфері соціального забезпечення?
Відповідь юриста:
Український національний фонд "Взаєморозуміння і примирення" був заснований в червні 1993 року за рахунок коштів Німеччини відповідно до досягнутих 4-сторонніми домовленостями між урядами Білорусі, Російської Федерації, України і Німеччини про врегулювання питань про виплату компенсаційних платежів громадянам колишнього СРСР, які в роки Другої світової війни стали жертвами нацистських переслідувань.

Відповідно до Закону Федеративної Республіки Німеччини, громадяни України, проти яких Німеччина в роки Другої світової війни зробила протиправні дії, такі як: депортація, ув'язнення, насильницькі роботи і т. д., отримали компенсаційні виплати. Виплати проводилися через український фонд "Взаєморозуміння і примирення", а розподіляв виплати з бюджету Німеччини (трохи пізніше до програми приєдналася Австрія) німецький фонд «Пам'ять, відповідальність і майбутнє».

Фонди "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" та "Взаєморозуміння і примирення" були засновані перш за все для виплати компенсацій колишнім полоненим нацистських концтаборів часів Другої світової війни і остарбайтерам, які працювали на заводах.

Офіційно виплата компенсацій завершилася 31 грудня 2006 року, але ще весь 2007 рік виплати тривали для тих, хто вчасно не встиг звернутися до відповідних органів. Більше виплати проводитися не будуть. Зокрема фонд "Взаєморозуміння і примирення" був ліквідований, а його архіви передані в Міністерство соціальної політики.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus