USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[21 Березня 2018 13:51] Andriy: Доброго дня.Раніше вже звертався до Вас,дякую за допомогу та відповідь.Знову виникла потреба у Вашій консультації.Я всиновлений,повнолітній,обоє прийомні батьки померли.З допомогою адвоката надіслав письмовий запит в Державний Архів Львівської області, щодо пошуку свого усиновлення та даних про біологічну матір та через деякий час отримав письмову відповідь,що Державною архівною службою в межах компетенції опрацьовано лист Державного архіву Львівської області щодо надання копій архівних документів,які містять інформацію про усиновлення повідомляється у разі смерті усиновителів пропонуємо керуватись вимогами частини четвертої статті 16 Закону України Про Національний архівний фонд і архівні установи,відповідно до якої доступ до документів Національного архівного фонду,що містять конфіденційну інформацію про особу,а так створюють загрозу для життя чи недоторканості житла громадян обмежується на 75 років від часу створення цих документів,якщо інше не передбачене законом . Раніше зазначеного строку доступ здійснюється з дозволу громадянина,права та законні інтереси якого можуть бути порушені,а в разі його смерті-з дозволу спадкоємців,а також у разі,коли така інформація суспільно необхідною або обмеження доступу до неї заборонено законом.Також з Міністерства юстиції України була аналогічна відповідь.Будь ласка підкажіть, порадьте що робити куди звернутися щоб отримати інформацію щодо свого усиновлення та пошуку даних біологічної матері, просто вже незнаю що робити,я немаю права знати свою матір,рідних,братів чи сестер я залишилася один , наперед вдячний Вам за підтримку та допомогу,з повагою Андрій.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Як писав Вам раніше – слід звернутись до суду із позовом до архіву про визнання відмови незаконною, та зобов’язання надати запитувану інформацію. Інше - процесуальні деталі позову. Ви виграєте таку справу у суді. Зверніться до адвоката, щоб допоміг провести цю справу. Ознайомтесь ще з інформацією, що за цим посиланням.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus