USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[27 Березня 2018 23:01] Віта: Доброго вечора! Є наступна ситуація: Сусід припаркував своє авто під вікнами багатоповерхівки. Відстань від вікна будинку до автомобіля - десь біля 2 метрів. Вночі по невідомих причинах авто загорілось. Існує версія, що авто підпалили, але доказів немає. Автомобіль повністю згорів . Вогонь також понівечив вікна жителів будинку. Від високої температури потріскались склопакети, поплавились віконні рами.

Питання: Чи мав право власник авто паркуватись під вікнами будинку?

Чи має право власник квартири вимагати від власника авто компенсації збитків?

Якщо ні, то хто має компенсувати жителям будинку зіпсовані вікна?

Допоможіть розібратися в даній ситуації. Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Щодо паркування під вікнами - скажу, що про це немає ніяких заборон. Власник квартири має право вимагати від власника авто компенсації збитків, оскільки останній несе відповідальність за шкоду, завдану належним йому джерелом підвищенної небезпеки (у цьому впиадку авто). Тому слід висувати відповідні вимоги до власника авто.
Коментарів: 3
Василь Показати IP 28 Березня 2018 22:51
Доброго дня! Я лікар, мені 26 років, через 3 м. буде 27. Працюю лікарем зараз за кордоном. Підлягаю під призов весняний. Працював на Україні в селі, сімейником, тому це мене відстрочило від служби на попередні роки. Але ось почнеться призов 1 квітня і я планую приїхати додому на свята, чи випустять мене назад в Європу з україни на кордоні?Повісток мені не приносили, штрафів ніяких немаю за не явки.Дякую.
иван Показати IP 2 Квітня 2018 02:28
3 місяці тому купив нову сім карту неділю назад почали пос тупати звінки погасити кредит голос автомат що робити
Ірина Показати IP 29 Листопада 2019 22:45
Добрий вечір мене цікавить таке питання! Якщо чоловік немає ніяких документів а є громадянин росії а живе багато років на україні шо то можна зробити чи до кого звертатися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus