USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[4 Травня 2018 16:17] Yura41071: Доброго дня! В мене таке запитання: згоріла квартира разом з власником, я приймаю квартиру в спадок... При тушінні пожежі постраждали сусіди на суму 75 000 грн. Хто має їм виплатити ці гроші?
Якщо справа дійде до суду, то суд зможе зобов'язати мене виплатити ці гроші? Як вчинити в цій ситуації?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Це залежить від того, хто винен в пожежі. Якщо буде доведено, що пожежа виникла з вини загиблого власника - то Ви, як спадкоємець, повинні будете відшкодувати такі збитки (за рахунок спадкового майна). Так, відповідно до ст. 1231 ЦК України, до спадкоємця переходить обов'язок відшкодувати майнову шкоду (збитки), яка була завдана спадкодавцем. При цьому слід врахувати, що у відповідності до ст. 1281 Цивільного кодексу України, кредиторові спадкодавця належить протягом шести місяців від дня, коли він дізнався або міг дізнатися про відкриття спадщини, пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, незалежно від настання строку вимоги. Якщо кредитор спадкодавця не знав і не міг знати про відкриття спадщини, він має право пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, протягом одного року від настання строку вимоги. Кредитор спадкодавця, який не пред'явив вимоги до спадкоємців, що прийняли спадщину, у строки, встановлені частинами другою і третьою цієї статті, позбавляється права вимоги.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus