USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Запитай юриста
[21 Травня 2018 13:55] Vitaliy: Добрий день, померла мати, батько звернувся до нотаріуса, щоб відкрити спадщину (квартира), ми 2 брати на протязі 6 місяців не писали заяви на відкриття, тому термін 6 міс. вийшов, однак нотаріус повідомив щоб 2 сина написали заяви на відмову, 1 -й син не прописаний, 2-й син прописаний в квартирі, але обоє проживають в інших містах. Якщо ми не звернулись до нотаріуса в 6-ти місячний термін, то автоматом ми відмовились, дайте будь ласка роз'яснення?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Нотарісу себе перестраховує від можливих оскаржень. При чьому той із Вас, хто прописаний, вважається таким, що автоматично прийняв спадщину. В даному випадку діє презумпція зареєстрованого місця проживання. Можете такі заяви, які вимагає нотаріус, оформити в будь-якого нотаріуса за місцем фактичного проживання, і надіслати нотаріусу, який веде спадкову справу.
Коментарів: 2
Ірина Показати IP 23 Травня 2018 19:59
Цікавить питання, маю дитину від іноземця, Поляк , не в шлюбі, дитина не записана на батька. Чи можна через суд призначити визнання батьківства ДНК , і як це можна зробити (якщо звичайно можливо...)))
Vitaliy Показати IP 30 Травня 2018 12:35
Добрий день! Невеличке уточнення, якщо брат прописаний , але не проживає по місцю прописки, то всеодно він прийняв спадщину?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus