USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[24 Липня 2018 17:27] metis: Доброго дня. Моя дружина військовослужбовець військової служби за контрактом (перший контракт). Їй 38 років. Має базову вищу освіту бакалавр. На даний час перебуває у відпусці по вагітності та пологах, в подальшому піде у відпустку по догляду за дитиною до 3 років. Виявила бажання скласти іспити для вступу на кафедру військової підготовки офіцерів запасу. Навчання планує провести за власний рахунок та під час декретної відпуски. Одна із вимог для подачі документів це витяг з наказу командира частини про надання дозволу на навчання. Вона звернулась рапортом до командира з проханням надати дозвіл навчатися на що їй командування частини відповіло офіційним листом що відповідно до статті 173 Закону України Про проходження військової служби вона не має на це право з першим контрактом. Скажить будь ласка чи це правильне твердження командування частини, чи то є непровомірне відношення до неї з боку командування частини.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Це досить не однозначне питання. Статтею 173 Закону України "Про проходження військової служби" регламентовано можливість навчення під час перебування безпосередньо на службі, а не під час знаходження у декретній відпустці. Слід з'ясувати в навчальному закладі можливість проходження навчання під час декретної відпустки. Якщо це можливо - тоді все гаразд. Якщо ж ні - тоді командування військової частини праве.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus