USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88
Запитай юриста
[30 Липня 2018 13:07] Оксана: Добрий день! 1. У 2001 р. судом було винесено рішення про стягнення аліментів в розмірі ¼ частки всіх видів його заробітку, але не менше ½ частини неоподатковуваного мінімуму, щомісячно, до повноліття дитини. Колишній чоловік протягом червня 2006-червня 2008 рр. офіційно працював, отримував зарплату протягом червня 2006-серпня 2007 мінімальну або трішки більше. Аліменти сплачував менше мінімальних (на той час не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку) на власний розсуд (на той час виконавче провадження перебувало в архіві з невідомих причин і він цим користувався). Мене цікавить, чи можна розрахувати за той період заборгованість, якщо він платив аліменти менше мінімальних згідно закону (при цьому згідно рішення суду мав платити не менше ½ частини неоподатковуваного мінімуму)? Як це юридично правильно обгрунтувати?
2. Тепер колишній чоловік офіційно не працює та перебуває за кордоном і знову сплачує аліменти менше мінімальних. Згідно закону виконавець має право провести розрахунок заборгованості згідно середньої заробітної плати по даній місцевості. Інформація з Головного управління статистики є тільки по травень. Як тоді розрахувати заборгованість за червень-липень цього року?
Відповідь юриста:
Доброго дня! За червень-липень цього року державний виконавець має провести розрахунок заборгованості згідно середньої заробітної плати по даній місцевості. Про це слід подати йому відповідну письмову заяву, на яку має бути реагування у вигляді проведення розрахунку заборгованості як очікуєте. А дитина ще не досягла повноліття, якщо рішення суду було в 2001 році?
Коментарів: 2
ірина Показати IP 1 Липня 2019 14:45
Добрий день! Мені,як вдові військовослужбовця, була призначена пенсія по втраті ггодувальника довічно,але,як доньці виповнилося 8 років,то пенсію виплачувати припинили Скажіть,будь ласка,чи правомірні були дії Пенсійного фонду? Чи мали право відмінити виплату пенсії,яка була призначена довічно?
Наталія Показати IP 5 Вересня 2019 07:29
Доброго дня пане юрист. В мене така проблема, мені в спадок перейшов будинок від матері, я подала на приватизацію землі, в мене 33 сотки, вчора приходу в земельний відділ, а мені там кажуть, у вас всього 22 сотих модем приватизувати, бо дальше у вас межа села. А такім чином в мене забирають 11 сотих, в ці соткі входять мої застройкі і город. Підскажіть пожалуста що мені робити? Моя почта ([email protected])

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus